Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Emlékmű Csömörön
  2006-10-28 10:25:36, szombat
 
   
  MÉLYEN TISZTELT ÜNNEPLŐ-EMLÉKEZŐ
GYÜLEKEZET
HÖLGYEIM ÉS URAIM!



Csömör nagyközséget a mai napon,- arany betűkkel jegyezik be,- az egyetemes világtörténelem lapjaiba. Világelsők lettek, ezzel az impozáns,- az emberiség mérhetetlen nagyságrendű tragédiáját, valamint hazánk tragikus, de dicsőséges forradalmát és szabadságharcát szimbolizáló ikeremlékmű felállításával.
Csömör, a XX. században "prosperáló" embertelen szocialista világrendszer áldozatainak metropoliszává vált, történelmi zarándokhellyé,- mindenkit figyelmeztetve arra, hogy a jövőnk érdekében, a múlt történéseiről sem szabad elfelejtkezni.
A kommunizmus áldozatai a négy kontinens sírjaiban porladnak,- a túlélők szent kötelessége, hogy a szörnyű bűntettek ne vesszenek a feledés homályába.
Egy ördögien kegyetlen: szocialista, kommunista vagy bolsevik címkékbe burkolt világrendszer főgurui, százmillió emberélet árán - mintegy 80 évig - konzerválták uralmukat, és soha be nem gyógyuló lelki szenvedést okoztak (talán félmilliárd főt is kitevő) az áldozatok hozzátartozóinak, baráti és munkatársi köreiknek. A kicsorduló könnycseppek mennyisége megszámlálhatatlan!
Ez az emlékmű érzékelteti,- hogy a Lenin által beindított - proletárdiktatúra feliratú -, sztaniolpapírba csomagolt vérengzések, Sztalin és bandája révén tökéletesített változata, a pestisjárványhoz hasonló gyorsasággal terjedt a világon, és olyan kapitális vírusgazdák terjesztették, mint Mao Ce-tung, Pol Pot, Ulbricht, Honecker, Ceausescu, Gomulka, Gierek, Zsivkov, Tito, Gottwald, Novotni, Hodzsa és társaik,- nem felejtkezve el hazai bőséges készletünkről: Kun Béláról, Szamuely Tiborról, Rákosi Mátyásról, Gerő Ernőről, Péter Gáborról, Marosán Györgyről, Kádár Jánosról és eldeformált agyú társaikról.
Az ikeremlékmű 1956-os feliratú egysége emlékeztet arra, hogy a magyarság,- a világon elsőként szállt szembe, a vörös Góliáttal, és legelszántabb fiai - élükön a Pesti Srácokkal,- maradandó sebet ejtettek rajta.
Tragikus bukásunkhoz hozzájárult történelmünk legnagyobb árulója: Kádár János,- aki elárulta barátját, elvtársát, pártját, miniszterelnökét és hazáját! Aki "felvett" nevét és nyomorult pufajkás falkáját adta az intervenciós szovjet erők akciójához.
A megtorlás,- a haynaui és a sztalini mértékeket is meghaladta! A kínzások, akasztások és sortüzek kiegészítéseként, a kivégzettek és az anyaföld meggyalázásával, szovjet példák alapján, összedrótozott kézzel, koporsó nélkül, arccal a föld felé dobálták jeltelen gödrökbe jeltelen gödrökbe az áldozataikat.
Kádár János,- a Szovjetunió Hőse és a Lenin-díj birtokosa, Rákosi, Hruscsov és Brezsnyev politikai ágyasa, a legvidámabb barakk hajójának dilettáns kormányosa, a hazugságra, délibábra, rettegésre, felvonulásokra, ingyen virslire, külföldi kölcsönökre, III/III-okra, szovjet szuronyokra, munkásőrökre, csökkenő átlagéletkorra és demagóg ígérgetésekre "épülő",- erkölcsi és gazdasági csődbe vezette az országot.
Az elfogultság látszatát is kerülve, Faludy György: EGY HELYTARTÓHOZ 25 ÉV UTÁN c. művéből idézem - kivonatosan - Kádárra vonatkozó jellemzését:



"ÁLNOK VAGY, SZKIZOFRÉN, PROVINCIÁLIS S HAZUG,
EGY NÉPET SEGÍTETTÉL MEGALÁZNI AZ OROSZNAK,
EGY ORSZÁGOT TOLTÁL ÁT ÁZSIÁBA!
OLYKOR,- ESTI CSENDBEN,
HALLOD-E ÚJRA, AHOGY RAJK BARÁTOD
NYAKCSIGOLYÁJA RECCSEN?
HA ALTATÓVAL SEM TUDSZ MÁR ALUDNI:
TÓTH ILONKA SÓHAJA UTÓL ÉR-E?
S LOSONCI HÖRGÉSE, AKINEK KÁSÁT
TÖLTETTÉL TÜDEJÉBE?"


Mélyen Tisztelt Hallgatóság! Ez az ikeremlékmű,- a tragikus események mementójaként figyelmeztet a főszerepet játszó bűnös politikusokra, a vérbírákra, a verőlegényekre, a hazugokra, a hallgatag cinkosokra, hogy levonhassuk a szükséges következtetéseket, az ismétlődés elkerülése érdekében.
Mert addig, amíg a bűnt nem követi bűnhődés, amíg 19 ezer forintos mézesmadzaggal, vagy a dübörgő gazdaság primitív meséjével választást lehet nyerni, amíg a demokráciát féltőknek egy szava sem volt a kommunista nevet felvett pártról, amíg a hazugságon kapott miniszterelnök nem mond le 24 óra alatt, addig nem zárható ki újabb hullagyártók és hullagyalázók uralomra jutása.

Befejezésül engedjék meg, hogy Tollas Tibor TÚLÉLŐK c. költeményével tisztelegjek a kommunizmus áldozatai és az '56-os hősök emlékműve előtt.

"LEGYEN CSENDES AZ ÁLMUK,
MERT NEM HALTAK HIÁBA.
- LETAROLT ERDŐ FÁI -
- ÚGY FEKSZENEK VIGYÁZBA'.

FÖLDTÖMTE SZÁJUK NÉMÁN
KIÁLT IDŐTLEN ESKÜT.
ELVETETT MAG A RÖGBEN
A CSONTMEZTELEN TESTÜK.

FELDÚLT SÍRJUKON MÉCSES,
OKTÓBER TŰZVIRÁGA,
A HOLTAK JOGÁN KÉRDEZ,
VÁLASZT MÁR MIT SE VÁRVA.

MÚLTUNKAT ELRABOLTÁK,
A SIVÁR JELEN HALLGAT.
ŐK ÉLIK TÚL, - A HOLTAK,
A GYŐZTES FORRADALMAT."


Köszönöm a meghívást és megtisztelő figyelmüket.

/Prof. Dr. Bokor Imre/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnökét, pestisjárványhoz, kiegészítéseként, hozzátartozóinak, meggyalázásával, világtörténelem, szabadságharcát, sztaniolpapírba, felvonulásokra, átlagéletkorra, felállításával, összedrótozott, miniszterelnök, figyelmeztetve, tökéletesített, metropoliszává, mézesmadzaggal, zarándokhellyé, nyakcsigolyája, verőlegényekre, hullagyalázók, készletünkről, világrendszer, legelszántabb, elfelejtkezni, történéseiről, terjesztették, politikusokra, költeményével, mementójaként, ígérgetésekre, csontmeztelen, könnycseppek, konzerválták, áldozatainak, nagyközséget, egyetemes világtörténelem, emberiség mérhetetlen, jövőnk érdekében, múlt történéseiről, kommunizmus áldozatai, négy kontinens, túlélők szent, szörnyű bűntettek, feledés homályába, ördögien kegyetlen, áldozatok hozzátartozóinak, kicsorduló könnycseppek, emlékmű érzékelteti, pestisjárványhoz hasonló, ikeremlékmű 1956-os, világon elsőként, Emlékmű Csömörön, MÉLYEN TISZTELT ÜNNEPLŐ-EMLÉKEZŐ, HÖLGYEIM ÉS URAIM, Szamuely Tiborról, Rákosi Mátyásról, Gerő Ernőről, Péter Gáborról, Marosán Györgyről, Kádár Jánosról, Pesti Srácokkal, Kádár János, Szovjetunió Hőse, Faludy György, ÁLNOK VAGY, PROVINCIÁLIS HAZUG, NÉPET SEGÍTETTÉL MEGALÁZNI AZ OROSZNAK, ORSZÁGOT TOLTÁL ÁT ÁZSIÁBA, ESTI CSENDBEN, HALLOD-E ÚJRA, AHOGY RAJK BARÁTOD, NYAKCSIGOLYÁJA RECCSEN, ALTATÓVAL SEM TUDSZ MÁR ALUDNI, TÓTH ILONKA SÓHAJA UTÓL ÉR-E, LOSONCI HÖRGÉSE, AKINEK KÁSÁT, TÖLTETTÉL TÜDEJÉBE, Mélyen Tisztelt Hallgatóság, Tollas Tibor TÚLÉLŐK, LEGYEN CSENDES AZ ÁLMUK, MERT NEM HALTAK HIÁBA, LETAROLT ERDŐ FÁI, FEKSZENEK VIGYÁZBA, FÖLDTÖMTE SZÁJUK NÉMÁN, KIÁLT IDŐTLEN ESKÜT, ELVETETT MAG RÖGBEN, CSONTMEZTELEN TESTÜK, FELDÚLT SÍRJUKON MÉCSES, OKTÓBER TŰZVIRÁGA, HOLTAK JOGÁN KÉRDEZ, VÁLASZT MÁR MIT SE VÁRVA, MÚLTUNKAT ELRABOLTÁK, SIVÁR JELEN HALLGAT, ÉLIK TÚL, GYŐZTES FORRADALMAT, Bokor Imre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Maradék idő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Maradék idő  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Ünnepelj csak  Viharban csak az a fa marad ál...  Szent György napi hiedelmek, s...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Az elfogadásnak...  Ha így haladunk...  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 24  Alvó cica  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Tavasz  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Föld napja április 22  Mindenünk, amink van, amit sze...  Szép estét  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Föld napja április 22  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Muratáj  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Ha így haladunk...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Beney Zsuzsa  Föld napja április 22  Muratáj  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban. 
Bejegyzés Címkék
egyetemes világtörténelem, emberiség mérhetetlen, jövőnk érdekében, múlt történéseiről, kommunizmus áldozatai, négy kontinens, túlélők szent, szörnyű bűntettek, feledés homályába, ördögien kegyetlen, áldozatok hozzátartozóinak, kicsorduló könnycseppek, emlékmű érzékelteti, pestisjárványhoz hasonló, ikeremlékmű 1956-os, világon elsőként, vörös Góliáttal, intervenciós szovjet, sztalini mértékeket, anyaföld meggyalázásával, föld felé, legvidámabb barakk, elfogultság látszatát, tragikus események, főszerepet játszó, hallgatag cinkosokra, szükséges következtetéseket, ismétlődés elkerülése, dübörgő gazdaság, demokráciát féltőknek, kommunista nevet, hazugságon kapott, miniszterelnökét, pestisjárványhoz, kiegészítéseként, hozzátartozóinak, meggyalázásával, világtörténelem, szabadságharcát, sztaniolpapírba, felvonulásokra, átlagéletkorra, felállításával, összedrótozott, miniszterelnök, figyelmeztetve, tökéletesített, metropoliszává, mézesmadzaggal, zarándokhellyé, nyakcsigolyája, verőlegényekre, hullagyalázók, készletünkről, világrendszer, legelszántabb, elfelejtkezni, történéseiről, terjesztették, politikusokra, költeményével, mementójaként, ígérgetésekre, csontmeztelen, könnycseppek, konzerválták, áldozatainak, nagyközséget, történelmünk, gyorsasággal, figyelmeztet, hullagyártók, tisztelegjek, provinciális, intervenciós, munkásőrökre, szimbolizáló, helytartóhoz, nagyságrendű, áldozataikat, befejezésül, forradalmat, felejtkezve, kölcsönökre, félmilliárd, eldeformált, kötelessége, ikeremlékmű, megtisztelő, kommunizmus, tragédiáját, szuronyokra, érzékelteti, hallgatóság, vérengzések, mérhetetlen, levonhassuk, szocialista, bukásunkhoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1484
  • e Hét: 6992
  • e Hónap: 15596
  • e Év: 51537
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.